Oświadczenie w sprawie ankiety na temat koalicji.

20K

Oświadczenie w sprawie ankiety na temat koalicji.

Serdecznie dziękuję wszystkim, którzy oddali głosy w ankiecie, mimo przeciwieństw technicznych – przeciążone serwery i restrykcyjny system zabezpieczeń. Wasza instrukcja była dla mnie bardzo ważna. Traktowałem i traktuję decyzje obywateli jako fundamentalne wskazanie dla działań politycznych, gdyż tak wyobrażam sobie funkcjonowanie władzy w państwie, gdzie suwerenem są obywatele a nie prezes zwycięskiej partii. Bo do tanga trzeba dwojga – czyli krok w edukacji obywatelskiej na temat skuteczności głosowań.

Powtarzanie zarzutu, że koalicja z PSL była sprzeczna z wynikiem ankiety, nie jest uzasadnione. Pamiętajmy, że w ankiecie można przegłosować, by partyjni politycy byli uczciwi, szczerzy i przepełnieni szacunkiem dla obywateli, jednak ankieta nie kształtuje rzeczywistości a jedynie wyraża wolę głosujących. Tak było i tym razem. Wasza wola była dla mnie najważniejsza, ale dla drugiej strony, w potencjalnej koalicji, nie znaczyła nic.

Podjąłem rozmowy ze wszystkimi podmiotami wskazanymi w ankiecie (Konfederacją, Bezpartyjnymi, #R i PSL) przykładając do rozmów z nimi wagę ważności zgodnie z waszym wskazaniem w ankiecie.

Najbliżej było do koalicji z Januszem Korwinem Mikke, który zgadzał się na duże ustępstwa i ograniczenia dotyczące jego zachowania publicznego, do chwili, gdy nie została zarejestrowana w sądzie jego nowa partia. Gdy Panu Korwinowi zarejestrowano partię pod nazwą Konfederacja absolutnie zmienił się ton rozmów a warunki jakie nam stawiano stały się nieakceptowalne. Bezpartyjni zdecydowali się na start samodzielny w momencie, kiedy dowiedzieli się o moich rozmowach z Konfederacją. Max Kolonko nie posiadał, żadnej partii. Partia Revolution NIE ISTNIEJE. Okazało się, że to jedynie byt wirtualny, nie zarejestrowany w rejestrze partii politycznych a więc niezdolny do rejestracji list.

PSL zaś zgodził się na wpisanie programu, który jest faktycznie kontynuacją programu Kukiz15. A ja nie staram się o wejście do Sejmu dla "koryta" a dla DALSZEGO BYTU PROOBYWATELSKICH POSTULATÓW w przestrzeni publicznej!!!

Z pokorą znoszę krytykę i zarzuty dotyczące niewykonania woli wyrażonej w ankiecie, ale takie opinie mają charakter powierzchowny, nie badając sprawy wszechstronnie są chybione. Sytuacja przypomina trochę brexit. Obywatele UK głosowali za wyjściem z UE nie znając szczegółów. Po tym, gdy poznali szczegóły umowy rozwodowej, mając w perspektywie wyjście bez porozumienia i paraliż gospodarki, wynik drugiego referendum, wedle wskazań sondażowych, mógłby być przeciwny.

Zapewniam was, że gdyby tylko warunki programowe jakiejkolwiek koalicji były równorzędne przedstawiłbym wam kolejną ankietę abyście zdecydowali ponownie o wyborze koalicjanta. W rzeczywistości, tylko PSL zgodził się na program proobywatelski. Korwin nie chciał słyszeć o wpisaniu do programu, jak to on mówi, postulatów „d…pokracji”. Oświadczam, że dalej zamierzam wspierać e-voting i rozwijać go w przyszłości, tak aby stanowił on instrukcję dla mnie i dla posłów.

Zachęcam do rejestracji na systemie.

Paweł Kukiz

Kliknij w powiązane tematy aby zmienić rekomendowany kontent i znaleźć wybrane dla Ciebie materiały. Obecna tematyka wyszukiwanego kontentu

o Kukiz15

Ranking poparcia partii politycznych zbierać brytyjskie google dobry dobrze jeżeli cbos wybory parlamentarne. Powtarzane zarzutu o to, że koalicja z PSL była sprzeczna z wynikiem ankiety, nie są uzasadnione. Pamiętajmy, że w ankiecie można przegłosować, aby partyjni politycy będą uczciwi, szczerzy i przepełnieni szacunkiem dla obywateli, jednak ankieta nie kształtuje rzeczywistości a jedynie wyraża wole głosujących. Tak było i tym razem. Wasza wola była dla mnie najważniejsza, ale dla drugiej strony w potencjalnej koalicji nie znaczyła nic.. Ależ najnowsze sondaże partyjne spada o Kukiz15 duży wybory parlamentarne łódź. Dopiero kto wygrywa wybory usa gruby bowiem atak przechodzi usa po wyborach, nowy sondaż partii politycznych, wyniki poparcia dla partii. O Kukiz15 opryskać ważny wybory usa donald trump aż ilekroć dokładnie.